Svētdiena, 10. augusts
Brencis, Audris, Inuta, Audra
weather-icon
+18° C, vējš 4.6 m/s, DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Ceļvedis saldētavas iegādei

   Saldētavām
ir viena galvenā pamata funkcija – sasaldēt pārtiku bez tās
sabojāšanas. Pārtikas sasaldēšana, savukārt, ļauj ietaupīt
gan laiku, gan ieekonomēt finansiāli. Savlaicīga pārtikas iegāde
vairumā, izmantojot izdevīgāku cenu piedāvājumus, patiesi ļaus
novirzīt finanses citiem mērķiem, svarīgākiem un
nepieciešamākiem, iespējams pat impulsīvākiem un
izklaidējošākiem. Izmantojot šādu iepirkšanās taktiku, var
ātri vien atgūt par saldētavu iztērēto naudu, protams, ja tā ir
iegādāta kvalitatīva un ar ilgstpējīgu mūžu. Kam tad būtu
jāpievērš uzmanība?

                 Brīvi
stāvoša vai iebūvējama saldētava

Brīvi
stāvošās saldētavas
ir vispopulārākais un lētākais veids, ko iegādāties. Tās plusi
ir tādi, ka novietot var jebkur, kur ir brīvi pieejama elektrības
kontaktligzda un veicot izmaiņas virtuves izkārtojumā, vietu var
brīvi mainīt pēc garstāvokļa un nepieciešamības.

    Iebūvējamās
saldētavas ir apslēptas, kas nozīmē, ka tā nebūs pamanāma
virtuves izvēlētajā dizainā. Tai ir nepieciešams iepriekš
izvēlēties, kur to novietos, jo virtuves iekārtā nepieciešams
izbūvēt speciālu vietu, ar nepieciešamajiem izmēriem. Šāda
tipa saldētavas nevarēs pārvietot pēc sirds patikas, ja vien nav
plānots mainīt pašu virtuves iekārtu vai ja tā atļauj atsevišķi
pārvietot konkrēto daļu.

                      Ātrā
sasaldēšana

                      Šī
funkcija dod iespēju ātri un kvalitatīvi sasaldēt pārtiku īpaši
zemā temperatūrā, kas ļauj saglabāt tajā esošās barības
vielas un vitamīnus. Saldētas pārtikas kvalitātes uzturēšana
lielā mērā ir atkarīga no tā, cik ātri notiek sasalšanas
process, kas nozīmē, jo ātrāka sasaldēšana, jo mazāk
pazaudētas barības vielas un kvalitatīvāks produkts pēc
atsaldēšanas.

Saldējot
pārtiku ir jāpievērš uzmanība tās ieteicamajam uzglabāšanas
laikam saldētavā, tas, savukārt, ir atkarīgs no tādiem
faktoriem, kā pārtikas sastāvs, kvalitāte, derīguma termiņš
u.c. Kā, piemēram, gaļa, ar īpaši augstu tauku saturu,
uzglabājama saldētavā aptuveni 4- 6 mēnešus, bet liesu gaļu
varēs uzglabāt ilgāk, līdz pat 12 mēnešiem.

                  FrostFree
funkcija

                  Šī
konkrētā funkcija rūpējas par to, lai saldētavā neveidojas
apledojums, bet arī saglabā optimālu mitruma līmeni ledusskapī.
Šādas saldētavas īpaši atkausēt nav nepieciešams, tomēr,
neskatoties uz to, ieteicams vismaz reizi gadā ledusskapi atvienot
no elektrības padeves un saldētavu iztīrīt.

                  LED
kontroles displejs

                  Visērtākais
veids kā pastāvīgi kontrolēt temperatūru, kā arī laicīgi
palīdzēs novērst iespējamos bojājumus, jo informēs par
nevēlamām izmaiņām, kā, piemēram, pēkšņu temperatūras
paaugstināšanos.

                   Energoefektivitāte

                    Saldētava
darbojas nepārtraukti, lai tās galvenā funkcija tiktu izpildīta,
kas nozīmē, ka tā visu diennakti izmantos enerģiju, tādēļ ir
svarīgi pievērst uzmanību energoefektivitātei.

    Elektropreces
vērtē pēc energoefektivitātes skalas, kur maksimālā
energoefektivitātes klase ir A+++, zemākā G. Jo augstāka
energoefektivitātes klase, jo vairāk var ietaupīt elektrības
izdevumos.

Izmērs
Pirms
iegādāties saldētavu, jābūt izpratnei par saviem iepirkšanās
paradumiem, pārtikas uzglabāšanas paradumiem, cik cilvēku
izmantos saldētavu, lai ietilpība atbilstu nepieciešamībai un
vajadzībām, un tiktu izmantota, pēc iespējas, lielāka telpa.
Mirkļa impulss nebūs pareizākais iegādes izvērtēšanas
kritērijs.

                Piemērotākās
saldētavas iegāde šķiet sarežģītāka, ja procesā patiesi
iedziļinās. Primārais mērķis šai elektroprecei ir viens,
sasaldēt, taču svarīgi ir arī saglabāt sasaldētās pārtikas
uzturvielas pēc iespējas ilgāk, nezaudējot tās nepareizi
uzglabājot.

                Kritēriju
ir neskaitāmu, kam būtu jāpievērš uzmanība, sākot ar
tehniskajām lietām, beidzot ar dizainu, bet primārais ir izpratne
par lietderību, funkcionalitāti un katra paša vajadzībām.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri