Nepieciešams: apmēram 600 gramu cūkgaļas karbonādes, 400 gramu maltās gaļas, 80 gramu sīpolu, paprika, sāls, pipari, baziliks, sojas mērce, 120 gramu miltu, 3 olas, augu eļļa
Ja rosīšanās virtuvē rada prieku un nekur nav jāsteidzas, savus mīļos varam palutināt ar kādu gatavošanas ziņā laikietilpīgāku pamatēdienu. Noskalotu un ar papīra dvieli apsusinātu karbonādes gabalu liku uz dēlīša, sagriezu šķēlēs un katru ar asu nazi vēl uzmanīgi iegriezu tā, lai veidojas kabatiņa. Gaļu nedaudz izdauzīju no abām pusēm, pārkaisīju ar sāli un pipariem un apslacīju ar sojas mērci.
Sīpolus sasmalcināju, apcepu pannā ar augu eļļu un atdzesēju. Tad tos pievienoju maltajai gaļai, pieliku arī papriku, baziliku un citas garšvielas. Pagatavoto masu iepildīju karbonādes iegriezumos, sagataves apviļāju miltos un saklapētās olās un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm. Īsi pirms gatavības pildītās karbonādes vēl zem vāka mazliet pasautēju. Ļoti labi garšo ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem un salātiem.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma