Piektdiena, 22. augusts
Rudīte, Everts
weather-icon
+13° C, vējš 2.84 m/s, D vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Starptautiskajā izstādē "Rīga Food 2014" Zemgali pārstāvēs 70 dalībnieki

Starptautiskajā izstādē “Rīga Food 2014”, kas notiks Ķīpsalas izstāžu
kompleksā Rīgā no 4. līdz 7.septembrim, Zemgales kopējā ekspozīcijā būs
gandrīz 70 dalībnieku, turklāt vairāk mazo uzņēmumu.

Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) sabiedrisko attiecību speciālists
Juris Kālis aģentūru LETA informēja, ka Zemgale būs pārstāvēta ar
gandrīz 70 dalībniekiem, kuru skaits, salīdzinot ar pērno gadu, gandrīz
divkāršojies.

“Tas tāpēc, ka Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padome atbalsta
šo pasākumu un mudina visas 22 reģiona pašvaldības pievērsties mazās
uzņēmējdarbības, tostarp mājražošanas, attīstībai, dodot iespēju
ikvienam uzņēmējam popularizēt savu produkciju gan vietēja, gan
starptautiska mēroga izstādēs-gadatirgos,” skaidroja Kālis.

Mazo uzņēmēju dalība izstādē “Rīga Food 2014” jau otro gadu notiek ar
pašvaldību finansiālu atbalstu. Zemgales kopējā ekspozīcija aizņems 240
kvadrātmetru platību.

“Pirmoreiz būs pārstāvēti Jelgavas pilsētas mazie uzņēmumi, kas
piedāvā garšvielas un to maisījumus, dažādus saldumus, pinumus, dekorus
un ziedu kompozīcijas galda klāšanai un kokā darinātus interjera
priekšmetus,” skaidroja ZPR pārstāvis.

Viņš turpināja, ka līdzīgi pirmoreiz savus keramikas izstrādājumus un
prasmes ēdienu gatavošanā demonstrēs Dobeles Amatu mājas meistari, bet
uzņēmēji no Neretas novada
piedāvās Sēlijas dabīgajās pļavās ievāktu dažādu ziedu medu un citus
biškopības produktus, konditorijas un gaļas produktus, kā arī gaumīgus,
mājās austus linu dvieļus, galdautus un sedziņas.

“Jelgavas novada Svētes pagastā ceptā bioloģiskā maize pircēju atzinību iemantojusi pat Briselē, taču SIA “Sēļu zeme” no Jaunjelgavas novada un SIA “Tērvetes maize” no Tērvetes novada cepuma paraugus izstādes apmeklētāji varēs nogaršot pirmoreiz,” pauda Kālis.

Savukārt Pļaviņu novada Aiviekstes
pagastu izstādē tāpat pirmo reizi pārstāvēs SIA “Ecos” alus darītava
“Burši”. Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis lepojas, ka šī ir otrā alus
darītava Latvijā, kurā vārīšanas procesā izmanto ar malku kurināmu
krāsni. Arī izejvielas ir tikai dabīgās, lai varētu gatavot dzīvo alu,
skaidroja ZPR pārstāvis.

Pārtikas ražojumu izstādē būs pārstāvēti arī Aizkraukles, Jelgavas,
Ozolnieku, Kokneses, Rundāles, Iecavas, Skrīveru, Viesītes un Vecumnieku
novads, bet visplašāk – ar 14 dalībniekiem – Bauskas novads.

Piedāvātās produkcijas paraugu klāstā apmeklētāji varēs novērtēt
kūpinājumus un gaļas izstrādājumus, sierus, ārstniecības augu tējas,
dabiskas sulas, sīrupus, augļu, ogu un dārzeņu konservus, konditorijas
izstrādājumus, tostarp ķiploku ledenes un sviesta karameles, kā arī
grauzdētu cigoriņu dzērienu un kafiju “Alīda”, konservētus gliemežus
eļļā, apceptas maltas kaņepes, mājas saldējumu un citus lauku labumus,
kas ražoti Zemgalē, informēja Kālis.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri