Latvijas Ārstu biedrība aizsākusi jaunu iniciatīvu — kopš 9. jūnija tā katru ceturtdienu Rīgā organizē pasākumu ciklu “Veselīgi produkti veselīgam dzīvesveidam”. 16. jūnijā, rīdziniekiem par saldējuma gatavošanu stāstīja Skrīveru mājas saldējuma meistare Lelde Sotniece un aicināja nogaršot dažādus Skrīveros tapušos saldējumus. Viņa arī piedāvāja neparastu saldējuma recepti — aukstā kāruma “versiju” par latviešu vasarā iemīļoto auksto zupu, ko itālieši sauktu “granitta”. Biedrības mājas pagalmā ik ceturtdienu līdz pat septembra beigām rīkos arī Zaļo tirdziņu. Tā nolūks — iemācīt pilsētniekiem iegādāties veselīgus pašmāju produktus.
Saldējums kā aukstā zupa
08:37
20.06.2011
474