Aizkrauklē, lielveikala “Beta” telpās Druvas ielā 2, durvis vēris SIA “Tokyo City” suši bārs “Tokyo Town”. Uzņēmums strādās arī vēlās vakara stundās, tāpēc pagaidām šī Aizkrauklē būs vienīgā vieta, kur pavakariņot darbdienas beigās.
Suši bāra īpašnieks Vjačeslavs Volkovs ir bijušais aizkrauklietis, kurš līdz ar uzņēmuma atvēršanu Aizkrauklē tagad te pavada daudz laika: “Interjers un atmosfēra ar nodomu radīta, lai, te ienākot, zustu vietas un laika izjūta. Man liekas, ka neesmu Aizkrauklē, šķiet, esmu kādā no pasaules lielpilsētām, to vēlos atklāt arī aizkraukliešiem.”
Vjačeslavam Volkovam ēdināšanas jomā ir liela pieredze, jo Rīgā ilgāk nekā desmit gadu veiksmīgi darbojas ķīniešu virtuves restorāns “Shangri — LA”. Izpētot tirgu un piedāvājumus Aizkrauklē, radās ideja kaut ko no lielpilsētas radīt arī te: “Sapratu, ka aizkraukliešiem gribas kaut ko eksotisku, neparastu un interesantu. Ne visi ikdienā aizbrauc uz Rīgu un atļaujas baudīt labu ēdienu, atmosfēru un apkalpošanu. Pamanīju, ka Aizkrauklē ir ļoti zems apkalpošanas līmenis, man savā restorānā gribas parādīt, kā tas jādara profesionāli,” teic restorāna īpašnieks.
Uzņēmumā izveidotas sešas jaunas darba vietas, visi darbinieki ir vietējie. “Viena no svarīgākajām lietām uzņēmumā ir atrast īstos darbiniekus, un tas ir grūti. Pieteikušies bija daudzi, bet izvēlē noteicošais bija cilvēka vēlme strādāt, mācīties, apgūt ko jaunu un nebaidīties no grūtībām.”
Šobrīd “Tokyo Town” ēdienkartē ir dažādu veidu suši, japāņu tradicionālās zupas un dzērieni. Klasiskās japāņu virtuves receptes šefpavārs ir mazliet pārveidojis, šo to pieliekot klāt. Restorānā izvēlēto maltīti Aizkraukles teritorijā piegādās mājās bez maksas.