Nepieciešams:
2 lieli āboli, 120 mililitru piena, ola, tējkarote cukura, vaniļas cukurs, 100 gramu miltu, augu eļļa, kanēlis un cukurs pārkaisīšanai.
Gardi gan tie bija! Arī jūs šādi cepti āboli varētu iekārdināt. Vispirms pagatavoju mīklu. Pienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru pēc garšas un miltus bļodā lēni ar mikseri samaisīju kopā, līdz veidojās viendabīga masa.
Ābolus nomazgāju, nomizoju, izgriezu tiem serdes, bet mīkstumu sagriezu vienādās apmēram vienu centimetru biezās ripiņās.
Katru riņķīti iemērcu mīklā un cepu ar augu eļļu uzkarsētā pannā. Cepu tos no abām pusēm, līdz tie zeltaini brūni. Cukuru samaisīju ar kanēli un šajā maisījumā no abām pusēm vēl apviļāju mīklā izceptos ābolus.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma