Kabaču salāti (1. variants)
2 kabači,
1 kg sīpolu,
1 kg paprikas,
2 kg tomātu,
glāze eļļas,
sāls, cukurs, etiķa esence pēc garšas.
Sīpolus samaļ, apcep eļļā caurspīdīgus, pievieno kabačus (nomizo, izņem sēklotni, samaļ), samaļ tomātus un papriku, pievieno un vāra 40 min. 15 min. pirms vārīšanās beigām pievieno sāli un cukuru, 3 min. pirms vārīšanās beigām pievieno esenci vai etiķi. Karstu pilda burciņās un aizvāko.
Kabaču salāti (2. variants)
5 kg kabaču,
400 g burkānu,
200 g etiķa 9%,
glāze cukura,
2 ēd. k. sāls,
400 g augu eļļas,
0,75 — 1 glāze rīvētu ķiploku,
bunte diļļu,
pipari.
Gatavojoties ziemai, noderēs šī kabaču salātu recepte. Kabačus nomazgā un sagriež 1×1 cm lielos kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Kabačus un burkānus samaisa, pievieno etiķi, cukuru, sāli un augu eļļu. Visu uzkarsē un vāra 25 minūtes. Pievieno ķiplokus, dilles, piparus un turpina vārīt piecas minūtes. Liek sterilizētās burkās un aizvāko.
Kabaču salāti
(kartupeļu ēdieniem un ziemai)
3 vidēja lieluma kabači,
10 normāli burkāni,
5 sīpoli,
250 g eļļas,
2 burciņas tomātu mērces,
garšvielas.
Kabačus nomizo un izņem sēklas, sagriež 1 cm biezās šķēlēs, apcep brūnus. Liek katlā. Burkānus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, sīpolus sagriež strēmelītēs un kopā apcep. Liek klāt kabačiem un sautē, kamēr viss mīksts, bet nejūk ārā, pievieno tomātu mērci. Garšvielas var likt pēc saviem ieskatiem. Vēlreiz visu uzvāra. Karstus pilda dezinficētās burkās un aizvāko.
Sēnes saldā krējuma mērcē
6 kartupeļi,
0,5 kg sēņu,
200 g siera,
200 g saldā krējuma,
taukvielas,
sāls, pipari.
Kartupeļus smalki sagriež un liek ietaukotā pannā vai veidnē. Uzber rupji sagrieztas sēnes, izvēlētās garšvielas, sāli.
Neilgi pirms beigām visam pārber sarīvētu sieru un pārlej saldo krējumu. Pannu vai veidni ar kartupeļiem un sēnēm vēl uz brīdi ieliek cepeškrāsnī un nedaudz pasautē, līdz ēdiens gatavs.