Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Ķīnas kāpostu salāti ar avokado un vistas gaļu

Nepieciešams: Ķīnas kāposti, avokado, tomāti, svaigi gurķi, sīpoli, vārīta cāļa krūtiņas fileja, eļļa, sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No Ķīnas kāpostiem iespējams pagatavot daudz dažādu garšīgu ēdienu, kas var būt gan lieliskas vakariņas, gan piedeva pusdienās, tie ir labs pamats jebkuriem salātiem. To lapās ir vērtīgi vitamīni un organismam noderīgas vielas, bet tie satur ļoti maz kaloriju, ja tos pagatavojam kopā ar citiem dārzeņiem un pārlejam, piemēram, ar bezpiedevu jogurta mērci.

Šoreiz pārskatīju ledusskapja dārzeņu kasti, un tur “mītošie” gurķi un Ķīnas kāposts rosināja pagatavot šādus salātus.

Nomazgāju Ķīnas kāposta lapas, smalki sagriezu. Avokado, kas nu jau bija nogatavojies, nomazgāju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, augli nomizoju, sagriezu un pārslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Sagriezu svaigu gurķi, tomātu, mazu sīpoliņu, kā arī vēl no cita ēdiena gatavošanas atlikušo pusi sarkanā saldā pipara — vēl vairāk vitamīnu taču nekaitēs. Tad kāpostiem piejaucu pārējās sagatavotās sastāvdaļas, pielēju olīveļļu, piekaisīju sāli pēc garšas un samaisīju. Visbeidzot pievienoju arī strēmelītēs sagrieztu vārītu cāļa krūtiņas fileju. Garšoja ļoti labi.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.