Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Jaunums – “Rožu Gotiņa” un īpašais saldējums

Kombināta saimniece Baiba Lūse. Agitas Grīnvaldes-Irukas foto

Šogad mājas kafejnīcu dienās “Vidusdaugavas garšu viļņos” piedalījās 23 mājas kafejnīcas, septiņas no tām Skrīveros. “Staburags” paviesojās Skrīveru pārtikas kombinātā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Skrīveru pārtikas kombinātā viesi tika aicināti apmeklēt jaunās kafejnīcas telpas, kuras visu ziemu remontētas un iekārtotas.

Jaunās telpas durvis vēra Skrīveru svētkos jūnija pirmajā pusē. Kombināta saimniece Baiba Lūse, uz īsu brītiņu piesēdusi parunāties, paspēja izstāstīt gan par uzņēmuma jaunumiem, gan nākotnes plāniem.

Uzņēmums, kas kļuvis ne tikai par iecienītu tūrisma objektu, bet arī iecienītu kultūrvietu gan vietējai sabiedrībai, gan viesiem, mājas kafejnīcu dienās piedalās jau vairākus gadus un iepriekš gūtā pieredze devusi impulsu jauniem darbiem. “Visu ziemu veltījām tam, lai šī gada pasākumam sagatavotu atbilstošu virtuvi un varētu atkal piedalīties vasaras kafejnīcu pasākumā. Vietā, kur šobrīd sēžam, bija tāda melnā noliktava. Te viss bija nokvēpis, tumšs un nemājīgs, taču pašas telpas atbilda tam redzējumam, kādu iedomājāmie savu mazo kafejnīcu. Līdzās ir divas telpas, kur vienā varēja ierīkot virtuvi ar visām nepieciešamajām komunikācijām, tā lai viss atbilsts prasībām, un otra viesu apkalpošanai,” stāsta Baiba. Tajā brīdī aizsākusies arī sadarbība ar “Skrīveru mājas saldējumu”. “Mēs jau kādu laiku domājām, kā varētu garšot saldējums ar mūsu “Gotiņu”. Aizvedām konfekšu masu pie kaimiņiem, kur viņi ļoti daudz eksperimentēja, mēs savukārt braucām degustēt, un man liekas, ka rezultāts ir ideāls. Saldējumam netiek pievienots cukurs, saldumu dod konfekšu masa, un arī aukstā garduma konsistence, pateicoties tai, ir ļoti laba,” slavē Baiba un jāatzīst, ka rezultāts tiešām ir lielisks. Garšoja ļoti labi, taču to var nobaudīt tikai pārtikas kombinātā uz vietas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmajā pasākuma dienā viesu bijis tik daudz, ka pietrūcis ēdiena. “Nebijām rēķinājušies ar tik lielu pieplūdumu, bijām pārsteigti. Ļoti daudz bija tādu viesu, kuri apmeklēja vairākas vietas Aizkraukle novadā. Varēja redzēt, ka cilvēki jau iepriekš bija iepazinušies ar ēdienkarti, un vienā vietā ēda ko stiprāku, bet pie mums atbrauca uz desertiņu. Cik jau varējām, gājām aprunāties ar klientiem, lai labāk saprastu, kas viņiem patīk, kas garšo. Un liels bija mans gandarījums, kad viena kundze teica – mūsu tako bijis garšīgāks par to, ko viņa ēdusi Meksikā. Lielsiki, ka varam savus viesus aizvet tādā garšas ceļojumā,” stāsta Baiba.

Mājas kafejnīcu dienās Skrīveru pārtikas kombināta kafejnīcā ēdienu piedāvājums bija diezgan plašs, taču ikdienā, kad atbrauc tūristi vai viesi, uz vietas var nobaudīt tikai kafiju, krējuma pagali un saldējumu. “Interesanti, ka netrūkst cilvēku, kuri atbrauc tikai padzert kafiju un nobaudīt kādu saldumu, jo cilvēkiem pie mums patīk,” piebilst Baiba.

Plašāka ēdienkarte tiek veidota tikai svētkos, jo uzņēmuma pamatnodarbošanās tomēr saistīta ar ražošanu. Nākamie svētki te plānoti jau augusta pēdējā nedēļā, kad būs kombināta svētki un dzimšanas dienu svin arī tā saimnieks Aigars Lūsis. Tā jau kļuvusi par tradīciju, ka šajā dienā kombinātā viesus priecē arī kāds slavens mūziķis vai grupa. Arī šim gadam programma jau top, bet vēloties saglabāt intrigu, muzikālo viesi Lūši vēl neatkāj.

Runājot par nākotnes plāniem, Baiba saka, ka ideju ir daudz un vietas, kur attīstīties, arī pietiek. Viena no iecerēm ir nelielo skatuvīti upes krastā paplašināt un veidot kā plašāku terasi. Tā kā kombinātā ir banketu zāle un bieži notiek dažādi pasākumi, tad viesi nereti jautājot, vai par palikt pa nakti. Saimnieki sākuši domāt arī par to un līdz augustam varētu tapt viena viesu istaba, bet nākotnē vēl vairākas, lai viesiem varētu piedāvāt nakšņošanas iespējas. Nu jau kādu laiku, piepildot saimnieka Aigara sapni, izremontētas un jaunās telpās iekārtota pati ražotne – tā ir plašāka un ērtāka ar iespēju palielināt ražošanas apjomu. Kad saruna tuvojas noslēgumam, Baiba pacienā ar “Rožu Gotiņu” ar piebildi, ka arī tas ir šī gada jaunums. Konfekte radīta par godu Rundāles pils rožu svētkiem, kur skrīverieši aicināti piedalīties. Baibai ienācis prātā, ka nepietiek tikai konfekti ietīt papīrīti ar rozēm, vajadzētu radīt konfekti ar īpašu garšu. Sadarbībā ar skrīverieti Baibu Grīnbergu no uzņēmuma “Manas garšas” atradušas piemērotus rožu ziedus, kurus var izmantot pārtikā, un pievienojot konfekšu masai rožu pulveri un tumšo šokolādi, radusies “Rožu Gotiņa”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.