Latviete Agnese un albānis Nikols, kuri pēc vairāku gadu dzīves Anglijā pārcēlušies uz Aizkraukli, jau otro gadu “Mājas kafejnīcu dienās” aicināja viesos baudīt Balkānu garšas.
Ģimenes dārzā Aizkraukles pagastā tika piedāvāts nogaršot tradicionālos albāņu ēdienus, kuru pasniegšanai Agnese un Nikols kopā ar ģimeni un draugiem sāka gatavoties jau vismaz divas nedēļas iepriekš. Galdā tika celta gulašzupa albāņu gaumē, kuras pamatsastāvdaļu uzminēt izdevās vien retajam. Tam sekoja pīrāgs “byrek”, kas pildīts ar gaļu vai spinātiem un sieru. Namamāte kopā ar palīgiem demonstrēja arī pīrāga gatavošanas procesu. Noslēgumā viesi tika cienāti ar petullu, kas latviskā izpratnē būtu eļļā vārīti virtuļi, kurus turpat dārzā uz atklāta pavarda gatavoja Nikols. Uzņemt un apkalpot viesus visas dienas garumā, ja neesi profesionāls ēdinātājs, nav nemaz tik viegli, taču Agnese kopā ar palīgiem atzīst, ka ne mirkli nav šaubījušies par to, ka “Mājas kafejnīcu dienās” jāpiedalās arī šogad, jo tā ir iespēja satikt lieliskus cilvēkus un iepazīstināt viņus ar nelielu daļiņu mums mazāk zināmās Eiropas daļas — Albānijas.
Reklāma