Nepieciešams:
400 gramu biezpiena,
3 ēdamkarotes mannas,
2 olas,
2 — 3 āboli,
1 — 2 banāni,
4 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu,
3 ēdamkarotes skābā krējuma,
4 ēdamkarotes cukura,
2 ēdamkarotes citrona sulas,
10 gramu sviesta,
kanēlis,
šķipsniņa sāls.
Tā kā dažādi biezpiena gardumi mums ir cieņā, nedēļas nogalē pagatavoju šo sacepumu. Vispirms ābolus nomizoju un sagriezu daiviņās. Piemaisīju cukuru un citrona sulu. Nelielo veidni izklāju ar cepamo papīru un pārsmērēju ar sviestu. Izlīdzināju tajā ābolus un pārkaisīju kanēli garšai — gan āboli, gan banāni ar to labi “draudzējas”, tādējādi cepums kļūst gan aromātiskāks, gan vēl garšīgāks. Gatavu banānu ar dakšiņu samīcīju, pievienoju divas paciņas mīksta pilnpiena biezpiena, olas, mazliet cukura, sāli un mannu. Visu samaisīju viendabīgā masā, visbeidzot iejaucot arī žāvētās dzērvenes. Biezpiena masu izlīdzināju veidnē pāri āboliem un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu 25 — 30 minūtes, tad veidni izņēmu, sacepuma virskārtu pārsmērēju ar skābo krējumu, pārkaisīju arī apmēram ēdamkaroti brūnā cukura un liku atpakaļ cepties vēl vismaz piecas minūtes. Rotāju ar dzērveņu odziņām.
Reklāma