Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Gaļas bumbiņas ar pārsteigumu… no Briseles

Nepieciešams:400 gramu jauktās maltās gaļas, 400 gramu maltās putnu gaļas, 250 — 300 gramu Briseles kāpostu, ola, 3 ķiploka daiviņas, sāls, pipari, augu eļļa.Briseles kāposti ir ziemas dārzeņi, bet, lai izmantotu šā ēdiena pagatavošanai, tobrīd tos vēl veikalos nācās pameklēt. Tad kāpostiņus noskaloju, nogriezu kātiņus un noņēmu virsējās nobružājušās lapiņas. Liku tos viegli pasālītā verdošā ūdenī un vārīju apmēram piecas minūtes. Pēc tam no ūdens izņēmu un atdzesēju.Maltajai gaļai pievienoju sāli, piparus, olu un spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Visu rūpīgi samaisīju. No masas veidoju nelielus plācenīšus, katram vidū “noslēpjot” pa vienam izvārītajam Briseles kāpostiņam un veidojot bumbiņas.Tās apcepu no visām pusēm pannā ar augu eļļu. Pēc tam pielēju mazliet vārīta ūdens un uz nelielas uguns gaļas bumbiņas “ar pārsteigumu” vēl pasautēju zem vāka apmēram 15 minūtes. Lai gan Briseles kāpostiem ir gan cienītāji, gan nīdēji to nelielā rūgtuma dēļ un arī es līdz šim tiem nebiju pievērsusi īpašu uzmanību, kopumā ēdiens garšoja lieliski.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.