Nepieciešams:
200 gramu zemeņu, banāns, 1 — 2 kivi, 200 gramu saldējuma.
Saulītē kļūst arvien siltāk, tādēļ pēc garās ziemas kārojas apēst arī pa kādam saldējumam. To vēl varam padarīt arī krietni veselīgāku un kārdinošāku, papildinot ar augļiem un ogām. Tādējādi deserts kļūst vēl spirdzinošāks un krāsaināks un bez jebkādas vārīšanas ātri tiekam pie garda saldā ēdiena, ar ko nav kauns papildināt pat svētku galdu.
Augļus un ogas noskaloju, apsusināju, banānu un kivi nomizoju un sagriezu. Saldēdiena trauciņos kārtoju banānu un kivi gabaliņus, pēc tam — zemenes, visu pārliekot ar tikko kust sākušu vaniļas saldējumu. Desertu greznoju ar tā sastāvā ietilpstošajām ogām un augļiem.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma