600 — 800 gramu cūkgaļas, 600 gramu kartupeļu, 2 jaunie kabacīši, burkāns, 2 ķiploka daiviņas, 2 lauru lapas, 4 ēdamkarotes augu eļļas, ½ tējkarotes maltas paprikas, malti melnie pipari, sāls.Sātīgu gaļas ēdienu cienītājiem šis sautējums būs īsti laikā. Nedaudz pūļu gan te jāpieliek, toties ar šādi pagatavotu maltīti varēs mieloties pat lielāka ģimene, bet mazākam ēdāju skaitam arī otrā dienā par to, ko celt galdā, galva nebūs jālauza, jo pataupīto ēdienu atliks tikai uzkarsēt.Cūkgaļas lāpstiņas gabalu noskaloju, apsusināju un sagriezu nelielos gabaliņos. Dārzeņus nomizoju. Kartupeļus sagriezu palielos kubiņos, lai kopumā būtu apmēram 600 gramu, kabacīšus — pusripiņās, arī burkānu sagriezu. Ķiplokus sasmalcināju.Pannā uzkarsēju augu eļļu un tajā apcepu gaļu, līdz tā kļuva zeltaina. Tad pievienoju burkānus un kartupeļus. Pielēju arī apmēram 200 mililitru vārīta ūdens, uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns minūtes 20.Pēc tam pannā pieliku arī kabačus, ķiplokus, lauru lapas, piparus un malto papriku. Piekaisīju arī sāli. Pannas saturu uzvārīju un turpināju sautēt visu kopā vēl 10 — 15 minūtes. Gatavo ēdienu ieteicams baudīt karstu, pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc vēlēšanās to vēl varam papildināt ar skābo krējumu.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma