● Kartupeļi,
● burkāni,
● pēc izvēles — paprika, ziedkāposti
vai pākšu pupiņas,
● cukīni,
● sīpoli,
● ķiploki,
● olīveļļa,
● sāls,
● garšvielas.
Sastāvdaļas var izvēlēties atkarībā no veidnes lieluma un ēdāju skaita. Arī papriku var nepievienot, aizstājot to ar, piemēram, ziedkāpostiem vai pākšu pupiņām. Ja ēdienam izmanto nevārītus, nomizotus kartupeļus, tie jāsagriež daiviņās, jāapkaisa ar garšvielām, sāli, jāsamaisa ar nedaudz olīveļļas, jāliek veidnē un jācep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Tikai tad būs kārta pārējām sastāvdaļām, kas kopā ar kartupeļiem jācep vēl apmēram pusstundu.
Šoreiz nomizotus burkānus sagriezu nelielos salmiņos, lai tie izceptos reizē ar pārējiem dārzeņiem. Sarkanos saldos piparus sagriezu palielos gabaliņos, jaunu cukīni — pusripiņās. Sagriezu arī nomizotu sīpolu. Visu liku lielā bļodā un pievienoju daiviņās sagrieztus veikalā iegādātos jau izvārītos kartupeļus ar papriku. Piespiedu arī notīrītus ķiplokus, piekaisīju garšvielas un sāli. Pielēju nedaudz olīveļļas, visu samaisīju un izliku veidnē. To ievietoju līdz 180 — 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Ja šķiet, ka dārzeņi no virspuses sāk apbrūnēt, bet vēl nav mīksti, vai arī vēlas tos vēl pasautēt, pirms to gatavības veidni var pārsegt ar foliju. Pēc apmēram pusstundas dārzeņi būs gatavi.
Reklāma