Nepieciešams:
● 4 saldētas skumbrijas jeb makreles,
● pusotra citrona,
● baziliks,
● 1 tējkarote maltu piparu,
● ½ tējkarotes malta koriandra,
● sāls pēc garšas.
Āra tirdzniecības vietās ziemā bieži vien varam iegādāties arī skumbrijas jeb makreles. Šoreiz gan man bija tikai divas zivis, ko biju noglabājusi saldētavā un pēc tam gardi pagatavoju kopā ar citroniem.
Skumbrijas atlaidināju. Nogriezu tām galvas, astes un spuras. Zivis iztīrīju, nomazgāju un apsusināju papīra dvielī. Iekšpuses apslacīju ar citrona sulu, liemeņus apkaisīju ar sāls, piparu un koriandra maisījumu un viegli ierīvēju gan no iekšpuses, gan arī ārpuses. Katrai zivij vēderā ievietoju citrona šķēlītes un iekaisīju mazliet kaltēta bazilika. Zivīm ārpusē abās pusēs izdarīju trīs iegriezumus, bet tikai augšējos ieliku pa citrona ripiņai. Atstāju zivis iemarinēties ne vairāk kā stundu.
Tās izkārtoju ar augu eļļu mazliet ietaukotā veidnē un ievietoju līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc 20 — 25 minūtēm zivis bija gatavas.
Reklāma