● 250 gramu maltas cāļa gaļas,
● 2 ēdamkarotes kuskusa,
● 100 mililitru vārīta ūdens,
● sīpolu lociņi,
● dilles,
● pētersīļu zaļumi,
● maltu piparu maisījums,
● sāls,
● rīvmaize vai milti apviļāšanai,
● augu eļļa cepšanai.
Ja vēlaties izcept kotletes ar maigu garšu, pamēģiniet šīs. Receptē norādīto sastāvdaļu daudzumu, protams, varat palielināt, kā arī kotlešu masai pievienot 2 — 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
Kuskusu iebēru bļodiņā un pārlēju ar vārītu ūdeni. Trauku pārsedzu ar vāku un ļāvu, lai kuskuss uzbriest un sasūc ūdeni, — minūtes 20. To atdzesēju. Pētersīļu zaļumus un sīpolu lociņus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sīki sagriezu. Ķiplokus sasmalcināju spiedē.
Cāļa malto gaļu samaisīju ar uzbriedušo kuskusu, pievienoju sasmalcinātos zaļumus, ķiplokus, sāli un piparus garšai un visu vēlreiz labi samaisīju kopā. No masas izveidoju nelielas apaļas kotletītes, apviļāju rīvmaizē un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm, līdz tās zeltaini brūnas.
Reklāma