Piektdiena, 19. septembris
Liesma, Elita, Alita
weather-icon
+13° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Cāļa gaļas kotletes ar kuskusu un zaļumiem

● 250 gramu maltas cāļa gaļas,

● 2 ēdamkarotes kuskusa,

● 100 mililitru vārīta ūdens,

● sīpolu lociņi,

● dilles,

● pētersīļu zaļumi,

● maltu piparu maisījums,

● sāls,

● rīvmaize vai milti apviļāšanai,

● augu eļļa cepšanai.

Ja vēlaties izcept kotletes ar maigu garšu, pamēģiniet šīs. Receptē norādīto sastāvdaļu daudzumu, protams, varat palielināt, kā arī kotlešu masai pievienot 2 — 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas.

Kuskusu iebēru bļodiņā un pārlēju ar vārītu ūdeni. Trauku pārsedzu ar vāku un ļāvu, lai kuskuss uzbriest un sasūc ūdeni, — minūtes 20. To atdzesēju. Pētersīļu zaļumus un sīpolu lociņus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sīki sagriezu. Ķiplokus sasmalcināju spiedē.

Cāļa malto gaļu samaisīju ar uzbriedušo kuskusu, pievienoju sasmalcinātos zaļumus, ķiplokus, sāli un piparus garšai un visu vēlreiz labi samaisīju kopā. No masas izveidoju nelielas apaļas kotletītes, apviļāju rīvmaizē un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm, līdz tās zeltaini brūnas.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.