● 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 4 ēdamkarotes cietes,
● 100 mililitru sojas mērces,
● ēdamkarote kečupa,
● ēdamkarote ābolu etiķa,
● 2 ķiploka daiviņas,
● ēdamkarote cukura,
● sāls,
● augu eļļa cepšanai,
● sezama sēkliņas.
Šī ēdiena pagatavošanai iegādājos cāļa krūtiņas mazās filejas. Tās sagriezu divos trīs gabaliņos un uzkaisīju mazliet sāls. Piebēru 3 ēdamkarotes cietes — izmantoju kukurūzas — un samaisīju. Pēc tam gaļu pannā ar augu eļļu apcepu no visām pusēm un pēc minūtēm desmit no pannas noņēmu. Tajā pašā pannā ielēju ābolu etiķi, piekaisīju cukuru, pieliku kečupu, sasmalcinātus ķiplokus, sojas mērci un samaisīju. Mērci uz lēnas uguns uzvārīju. Glāzē auksta vārīta ūdens izšķīdināju atlikušo vienu ēdamkaroti cietes, lēju pannā un, maisot visu, vārīju vismaz pāris minūtes. Tad filejas gabaliņus atkal pārliku pannā, piekaisīju sezama sēkliņas, visu labi samaisīju un uzkarsēju. Ēdiens gatavs! Piedevām — tas, kas pašiem labāk garšo.
Reklāma