150 gramu biezpiena, 1 ola, 80 gramu cukura, 40 mililitru augu eļļas, tējkarote cepamā pulvera, 200 gramu miltu, šķipsniņa sāls, vaniļas cukurs garšai, apmēram 150 gramu bieza ievārījuma, 70 gramu rozīņu vai riekstu.
Pie kūpošas tējas vai kafijas tases baudāms burvīgs gardums, kas līdzinājās kliņģerim, tikai pie lieliskā rezultāta tiku krietni vien ātrāk. Bļodā iesitu olas, pievienoju cukuru, augu eļļu, sāli, vaniļas cukuru un paciņu mīksta biezpiena (man bija 180 gramu). Visu labi samaisīju. Atsevišķi samaisīju miltus kopā ar cepamo pulveri, tos piesijāju biezpiena masai un samaisīju mīklu. Uz silikona paliktņa (ja nav — uz miltiem izkaisītas virsmas) mīklu izveltnēju taisnstūra veidā un vienmērīgi pārsmērēju ar biezu pašas vārītu ābolu, citronu un ingvera ievārījumu. Visu vēl bagātīgi pārkaisīju ar nomazgātām un uzbriedinātām rozīnēm, kā arī žāvētām dzērvenēm. Tad mīklu satinu ruletē, aizlipinot abus tās galus. Pēc tam ruleti pārgriezu gareniski uz pusēm, taču — ne līdz pašam galam. Izveidojušās abas sloksnes sapinu vienu ar otru, lai griezuma vieta būtu uz augšu. “Pīni” ievietoju garenajā kēksu veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes. Atdzisušu caur sietiņu pārkaisīju ar pūdercukuru.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma