2 olas, ēdamkarote cukura, 160 gramu biezpiena, 120 gramu miltu, ½ tējkarote cepamā pulvera, 2 ēdamkarotes augu eļļas, šķipsniņa sāls, vaniļas cukurs, 340 mililitru piena.
Ļoti gardas un maigas pankūciņas izdevās! Ja ir atlicis biezpiens, ko vēlaties izmantot kāda ēdiena sastāvā, iesaku izcept tās svētdienas brokastīm vai arī citai ēdienreizei. Olas ar mikseri sakūlu kopā ar cukuru. Pēc tam piemaisīju biezpienu, piesijāju miltus ar cepamo pulveri. Visu labi samaisīju un pa daļām lēju klāt pienu. Tā atkarībā no biezpiena veida var vajadzēt vai nu vairāk, vai arī mazāk par norādīto. Visbeidzot pievienoju sāli, vaniļas cukuru un augu eļļu. No pagatavotās mīklas uz nedaudz ar eļļu ietaukotas uzkarsētas pannas izcepu garšīgas pankūciņas, liku tās uz šķīvja citu virs citas, pēc tam katru pārliecu uz pusēm un sarullēju.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma