3 burkāni
vairākas vārītas bietes
vairāki kartupeļi
2 sīpoli, kārbiņa konservētu pupiņu
neliela burciņa konservētu šampinjonu
5 skābēti gurķīši
tējkarote sinepju
majonēze
sāls
pipari
Šo garšīgo un sātīgo salātu sastāvdaļu daudzumu varam izvēlēties atkarībā no tiem nepieciešamo dārzeņu lieluma, tā teikt, “uz aci”. Bietes biju iegādājusies jau izvārītas, tās sagriezu kubiņos. Atsevišķi izvārīju kartupeļus un burkānus, tos atdzesēju, nomizoju un sagriezu kubiņos. Sagriezu arī gurķus. Nomizoju un sasmalcināju pāris sarkanos sīpolus. Šampinjoni burciņā jau bija sagriezti. Sarkanajām pupiņām nolēju šķidrumu un tās noskaloju. Nu atlika tikai sajaukt visas sagatavotās sastāvdaļas lielā bļodā. Mērcei majonēzi samaisīju ar sinepēm un rūpīgi piejaucu dārzeņiem ar pupiņām un sēnēm, piekaisot garšai arī sāli un piparus. Pārliku vinegretu salātu traukā un rotāju ar tā sastāvā esošajām izejvielām.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma