Šoreiz galdā celsim zaļo zirnīšu biezzupu ar kausēto sieru. No šīs receptes sanāk zupa četriem ēdājiem.
Nepieciešams:
◆ 800 g zaļo zirnīšu
◆ 500 g kartupeļu
◆ vidēja lieluma sīpols
◆ trīs ķiploka daiviņas
◆ 200 ml saldā krējuma
◆ 200 g kausētā siera
◆ garšvielas pēc izvēles — sāls, pipari,
baziliks
◆ pasniegšanai — maizes grauzdiņi
Pagatavošana:
◆ Nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos, un tos vāra. Kartupeļu daudzums atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlaties — jo vairāk kartupeļu, jo biezāka būs zupa. Neieteiktu izmantot vairāk par 500 gramiem uz 800 gramiem zaļo zirnīšu, jo tad zupai zūd zirnīšu garša.
◆ Kad kartupeļi jau kādu laiku pavārījušies, pievieno zaļos zirnīšus. Zirnīši var būt arī saldēti.
◆ Kamēr dārzeņi vārās, sagriež sīpolu un ķiploku daiviņas, apcep zeltaini brūnas. Kad viss izvārījies, dārzeņus nokāš. Ieteiktu šķidrumu nokāst atsevišķā traukā, bet visu nenokāst. Šis dārzeņu buljons var noderēt, ja zupa tomēr izrādās par biezu.
◆ Dārzeņiem pievieno apceptos sīpolus, ķiplokus, saldo krējumu un kausēto sieru, garšvielas, visu kopā sablendē.
◆ Gatavs! Pasniedz kopā ar maizes grauzdiņiem. Lai labi garšo! ◆