Konkurss, kurš veidots sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”, lika krietni palauzīt galvu ne vienam vien, taču — kas neriskē tas nevinnē. Ja vajadzētu piešķirt viszinošākā “Dobeles dzirnavnieka” eksperta titulu, tad to saņemtu ērberģiete Iveta Gabuža, jo viņai vienīgajai visas atbildes bija precīzas. Viņa un arī aizkrauklietis Andrejs Ozoliņš, Marta Āboliņa no Aizkraukles pagasta, Dina Jansone no Kokneses un Tatjana Stabrovska saņems “Dobeles dzirnavnieka” gādātās balvas.
Tās var saņemt redakcijas darba laikā no pulksten 8 līdz 17. Uzziņas pa tālruni 65122077 vai 29424616.
Kam nelaimējās šoreiz, neuztraucieties. Jau nākamajā nedēļa būs jauns konkurss, kurā arī varēs laimēt “Dobeles dzirnavnieka” balvas.
Pareizās atbildes
1. Veselīgas ir gan pilngraudu, gan ātri vārāmās auzu pārslas.
2. Vienā porcijā ‘‘Dobeles rudzu pārslu’’ ir 62 procenti no ieteicamās šķiedrvielu diennakts devas.
3. Ginesa rekordu grāmatā reģistrētā pasaules lielākā biezputra tika pasniegta 5000 porcijās.
4. Cilvēki auzu pārslas izmanto no 19. gadsimta.
5. No “Dobeles dzirnavnieka” realizētā pārslu apjoma80 procentu tiek eksportēti. ◆