* Piens vārot nepiedeg, ja to lej ar aukstu ūdeni izskalotā un neizžāvētā katliņā.
* Piens vārot nepiedeg, ja to lej ar aukstu ūdeni izskalotā un neizžāvētā katliņā.
* Sautēti burkāni ir sevišķi garšīgi, ja tiem pievieno mazliet apelsīnu sulas.
* Rulete kļūs pikantāka, ja dienu pirms sagatavošanas gaļu paturēsiet marinādē, kas pagatavota no eļļas un sīki sagrieztiem ķiplokiem.
* Kartupeļus (ja tie vārīti ar mizu) salātiem sagriezīsiet ātrāk un vienādākos gabaliņos, ja izmantosiet olu griežamo.
* Pankūkas izcepsies īpaši čaganas, ja mīklai pieliesiet mazliet alus.
* Sinepes nesažūs, ja to trauciņā iebērsiet šķipsniņu sāls.
* Ja kēkss sacietējis, ielieciet to kādā aizvākojamā traukā kopā ar ābolu –– pēc dažām stundām kēkss atkal būs mīksts un svaigs.
* Reizēm mandeles var aizstāt viegli apgrauzdētas ķirbju sēklas vai auzu pārslas. Garšo lieliski!
“Praktiskais Latvietis”