Šķiet, vieni no zinošākajiem par “Dobeles dzirnavnieka” produkciju ir “Staburaga” lasītāji, jo allaž saņemam gandrīz tikai pareizas atbildes. Šoreiz bija samulsinājis konkursa jautājums, kurā bija jāatbild, kuru pārslu putras pagatavošanai pietiek ar trim minūtēm. Pareizā atbilde — visu nosaukto.
Turpmāk maltītē “Dobeles dzirnavnieka” putras varēs baudīt Sigita Briede, Tatjana Telica un Melita Beke. Balvas var saņemt redakcijā darbdienās no pulksten 8 līdz 17. Tālrunis uzziņām 22001512.
Pareizās atbildes
1. Milti, kuri satur beta glikānus, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni, gatavoti no auzām.
2. AS “Dobeles dzirnavnieks” rīsu pārslu iesaiņojums ir zilā krāsā.
3. Visu nosaukto pārslu putru (pilngraudu kviešu, miežu pilngraudu, pilngraudu eko auzu) pagatavošanai pietiek ar trim minūtēm.
4. AS “Dobeles dzirnavnieks” jaunu graudaugu pārslu un musli ražotni atklāja 2016. gadā. ◆