Lai gan par sulu mēnesi dēvē aprīli, kļavām sulas jau tek. Tās bagātas ar dabīgajiem cukuriem un minerālvielām.
Lai gan par sulu mēnesi dēvē aprīli, kļavām sulas jau tek. Tās bagātas ar dabīgajiem cukuriem un minerālvielām.
Skrīveru pagasta „Jaunvanagu” saimnieks Ziedonis Stepanovs kļavu sulas tecina jau daudzus gadus.
–– Pie mājas aug daudz lielu kļavu, un sulas tecinu katru gadu, –– saka Stepanova kungs. –– Tās ir ļoti garšīgas un veselīgas. Šo sulu padzēries, kļūsti možāks.
Kļavu sulas tek ļoti īsu brīdi agri pavasarī. Ja naktis aukstas, sulas tek tikai pa dienu un krietni mazāk, kā tas ir bērziem. Laikam kļūstot siltākam, sulu tecēšana strauji apraujas. Tad sākas bērzu sulu laiks.
Kļavu sulas jādzer svaigas, tās atšķirībā no bērzu sulām nevar saglabāt ilgāku laiku, jo ātri saduļķojas un kļūst negaršīgas.