Pagatavošanai vajag pusotru kilogramu aļņa gaļas, vislabāk filejas gabalu. Gaļu noskalo un nogriež plēves un cīpslas. Sagriež apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs.
Pagatavošanai vajag pusotru kilogramu aļņa gaļas, vislabāk filejas gabalu. Gaļu noskalo un nogriež plēves un cīpslas. Sagriež apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs. Kārto sautējamajā katlā, pārlej ar ūdeni un ļauj uzvārīties. Nosmeļ putas un pievieno garšvielas: sāli, divas daiviņas ķiploka, nelielu sīpolu, divas laurulapas, desmit melno piparu, ēdamkaroti “Vegetas”, šķipsniņu aromātiskās sāls un mazliet kaltēta bazilika, divas tējkarotes mārrutku. Var pievienot arī nedaudz sinepju. Tas gaļai dos vēl pikantāku garšu.
Sautējamo katlu ievieto karstā cepeškrāsnī, un gaļu sautē apmēram pusotru stundu. Tad pievieno 100 gramu skāba krējuma un turpina sautēt vēl piecpadsmit, divdesmit minūšu.
Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.
Māris Čapiņš, skrīverietis