Pagājušajā nedēļā visā Eiropā noritēja profesionālo prasmju nedēļa, kurā ikviena iestāde vai organizācija varēja popularizēt kādu arodu. Vecbebros, Ogres tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietā, rīkoja Medus brokastis. Tajās piedalījās visu Vecbebru izglītības iestāžu audzēkņi un viņu skolotāji.
Ogres tehnikuma direktores vietniece Linda Caune stāsta, ka līdzīgs pasākums rīkots pirms vairākiem gadiem, kad tā iniciatore bija Izglītības un zinātnes ministrija. Šogad kopā ar Eiropas prasmju nedēļu Medus brokastu ideja atjaunota un veiksmīgi realizēta. Nedēļas laikā Ogrē un Vecbebros rīkotajos pasākumos dalībnieki varēja uzzināt ko jaunu vai atkārtot zināšanas biškopībā, medus ražošanas procesos, izprast medus nozīmi cilvēka dzīvē. Medus brokastīs Vecbebros bērnudārza “Bitīte” un pamatskolas bērniem stāstīja par medu, par tā rašanos, proti, bišu darbu, kā arī par siera gatavošanas procesu. Sākumskolas klašu audzēkņi, arī paši mazākie, rādīja savas zināšanas, pazīstot ar dravniecību saistītus priekšmetus un atbildot uz jautājumiem. Īso kursu biškopībā mazajiem pasniedza Latvijas Biškopības biedrības priekšsēdētājs dravnieks Juris Šteiselis.
Piedaloties biedrībai “Siera klubs”, AS “Lazdonas piensaimnieks”, zemnieku saimniecībai “Vecsiljāņi”, SIA “Fazer maiznīca”, biškopjiem Imantam Daukstam un Lienai Muceniecei, brokastu galdā cēla arī dažādus sierus, maizi un pienu. Linda Caune teic, ka īpašs paldies arī Ogres tehnikuma mācību dravas vadītājam Ērikam Mozgam par sarūpēto medu tehnikumam lietošanā nodotajā mācību bišu dravā, viesnīcas un restorānu pakalpojumu nodaļas skolotājiem un audzēkņiem. Pasākums noslēdzās ar atbalstītāju sarūpēto sieru, maizes, medus degustāciju un glāzi piena.