Ceturtdiena, 11. decembris
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
weather-icon
+6° C, vējš 0.45 m/s, R-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Sacentīsies maiznieki, pavāri un konditori

No 14. līdz 17. martam Rīgā, olimpiskajā “Skonto” hallē, notiek divas izstādes — restorānu, viesnīcu, veikalu aprīkojuma un pārtikas produktu, kā arī dzērienu izstāde.

No 14. līdz 17. martam Rīgā, olimpiskajā “Skonto” hallē, notiek divas izstādes — restorānu, viesnīcu, veikalu aprīkojuma un pārtikas produktu, kā arī dzērienu izstāde. Maiznieku, konditoru un pavāru konkursā piedalīsies arī Vecbebru tehnikuma audzēkne Evita Sniedze.
Latvijā arvien vairāk attīstās sabiedriskās ēdināšanas un viesnīcu bizness. Izstādē būs dažādu nozaru pārstāvji, kuru nodarbošanās ikdienā ir cieši saistītas. Drīz sāksies tūrisma sezona, atvērs daudz jaunu bāru un kafejnīcu. To īpašnieki izstādē varēs atrast firmas, kuras piedāvā bāru, kafejnīcu un viesnīcu aprīkojumu, piegādā pārtikas produktus un dzērienus.
Notiks dažādi semināri par to, kā labāk iekārtot veikalu, kafejnīcu vai viesnīcu, kā izvēlēties darbiniekus savam uzņēmumam.
Izstādes laikā būs maiznieku, konditoru un pavāru konkurss. Īpaši interesants varētu būt maiznieku konkurss, kura laikā skatītāju klātbūtnē ceps maizi. Publika varēs vērot visu procesu — no mīklas iejaušanas līdz pat maizes izņemšanai no krāsns. Šo konkursu vadīs televīzijas raidījuma “TV virtuves noslēpumi” vadītājs Silvestrs Sīlis.
Profesionālo pavāru konkursu vadīs viens no Latvijas labākajiem ēdienu gatavotājiem Lauris Aleksejevs, kurš ir arī dziedātājs. Preses konferencē viņš informēja, ka pavāru konkursa ceturtdaļfinālā pavāriem būs jāgatavo viens ēdiens, pusfinālā — divi. Finālā seši labākie pavāri gatavos trīs ēdienus. Konkursa finālistiem ēdiens būs jāpagatavo no produktiem, kurus viņiem noliks priekšā. Lauris uzskata, ka to labi izdarīt var tikai ļoti pieredzējis un radošs ēdienu gatavotājs.
Pavāru konkursa uzvarētājs varēs doties uz gardēžu paradīzi Franciju, lai Parīzē, resotārā “Royal Champagne”, nedēļu praktizētos. Ēdienu gatavotāju darbu vērtēs šī restorāna šefpavārs.
Konkurss būs interesants arī skatītājiem. Viņi varēs gan vērot ēdienu gatavošanu, gan arī daudz uzzināt par pašu pavāru. Lauris sagatavojis interesantu informāciju par katru konkursa dalībnieku. Noslēgumā arī viņš pats kaut ko pagatavos, lai pierādītu, ka balto pavāra virsvalku viņam nav aizdevis kāds cits, bet pats to nopelnījis, mācoties Jūrmalas pavāru skolā un strādājot dažādos slavenos uzņēmumos gan Latvijā, gan ārzemēs.
Izstādes pēdējā dienā notiks pavāru un viesmīļu konkurss junioriem, kuru organizē Profesionālās izglītības centrs. Skolās, kurās jaunieši apgūst pavāra profesiju, notiek konkursi. Labākie audzēkņi piedalās novadu konkursos. Vidzemes novada pavāru konkursa uzvarētāja ir Vecbebru tehnikuma audzēkne Evita Sniedze. Viņa jauno pavāru konkursā “Skonto” hallē pārstāvēs gan Vidzemes novadu, gan savu mācību iestādi. Evitai palīdzēs viņas kursabiedrs Pēteris Galvons.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.