Rasmas tantes salāti. – Šo salātu pagatavošanas recepti man pastāstīja kāda paziņa – Rasmas tante.
–– Šo salātu pagatavošanas recepti man pastāstīja kāda paziņa –– Rasmas tante, –– saka Brigita Krauze. –– Nepieciešami divarpus kilogrami tomātu, kilograms paprikas, tikpat daudz burkānu un ābolu (vislabāk ‘Antonovka’). Vajadzīga arī glāze cukura un glāze eļļas, ķiploki.
Dārzeņus un tomātus vispirms samaļ gaļasmašīnā, pievieno cukuru un eļļu, tad vāra apmēram pusotru stundu. Neilgi pirms vārīšanas beigām pēc garšas pievieno sāli un ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus. Pilda tīrās burciņās un aizvāko.
Ābolu vietā var izvēlēties arī etiķi, taču labāk tomēr izmantot ābolus, jo salāti tad ir daudz maigāki.