Ceturtdiena, 25. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+4° C, vējš 4.02 m/s, R vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Pupiņas — vērtīgs produkts

Pupiņās ir daudz olbaltumvielu (22,3 procenti), kas pēc sastāva ir tuvas olbaltumvielām, kuras satur gaļa un kuras organisms viegli pārstrādā.

Pupiņās ir daudz olbaltumvielu (22,3 procenti), kas pēc sastāva ir tuvas olbaltumvielām, kuras satur gaļa un kuras organisms viegli pārstrādā. Pupiņās ir ogļhidrāti, minerālsāļi, galvenokārt kālija un fosfora sāļi, tiamīns (vitamīns B1), pantotenskābe (B3), nikotīnskābe (PP), piridoksīns (B6). C vitamīnu satur vienīgi pupiņu pākstis.
Pupiņas pievieno zupai, sautē, cep, marinē, pākstis vāra. Vārītas pupiņas ir teicama piedeva dažādiem salātiem. No pākšu pupiņām gatavo konservus, kā arī saldē.
Pupiņu ēdienus gatavo ar speķi, iekšu taukiem, sviestu vai eļļu. Salātus ieteicams gatavot ar eļļu.
Pupiņas ar sviestu un sīpoliem
Pupiņas nomazgā un iemērc aukstā ūdenī. Pēc 3—4 stundām ūdeni nolej, uzlej jaunu un liek vārīties, pēc vajadzības vēl pievienojot ūdeni. Pēc tam gatavās pupiņas nokāš sietā, pievieno sviestā ceptus sīpolus un visu samaisa.
Uz vienu glāzi pupiņu — viens sīpols, ēdamkarote sviesta, sāls pēc garšas.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.