Apmēram puskilogramu rīsu noskalo vairākos ūdeņos un divas stundas atstāj ūdenī uzbriest. Čuguna cepeškatlā ielej pusglāzi eļļas un uzkarsē. Tad karstajā eļļā ieber 600 gramu gabaliņos sagrieztas gaļas.
Apmēram puskilogramu rīsu noskalo vairākos ūdeņos un divas stundas atstāj ūdenī uzbriest. Čuguna cepeškatlā ielej pusglāzi eļļas un uzkarsē. Tad karstajā eļļā ieber 600 gramu gabaliņos sagrieztas gaļas. Vislabāk jēra, taču var izmantot arī cūkas vai teļa gaļu. Kad gaļa nedaudz apcepusies, tai pievieno sloksnītēs sagrieztus burkānus un sīpolus. To visu uz straujas uguns cep brūnu. Pievieno garšvielas — sarkanos un melnos piparus, koriandru, piecas sešas bārbeļu ogas, laurulapu, nedaudz „Vegetas” vai trīs kubiņus buljona.
Uzmanīgi pielej pusotru litru ūdens, tad pievieno rīsus –– tā, lai tie nesajauktos ar gaļu un sīpoliem. Rīsu nepieciešams tik daudz, lai virs tiem paliktu mazliet ūdens.
Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 25 minūtes. Ja šķiet, ka plovs sāk piedegt, to nedaudz pacilā ar lielāku karoti. Kad rīsi gatavi, pārlej ar puslitru tomātu mērces, pievieno divas sakapāta ķiploka daiviņas un samaisa.
Pie plova lieliski garšo zaļā tēja.