Otrdiena, 23. decembris
Saulvedis, Saule
weather-icon
+-5° C, vējš 1.79 m/s, A-DA vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Plovs uzbeku gaumē

Apmēram puskilogramu rīsu noskalo vairākos ūdeņos un divas stundas atstāj ūdenī uzbriest. Čuguna cepeškatlā ielej pusglāzi eļļas un uzkarsē. Tad karstajā eļļā ieber 600 gramu gabaliņos sagrieztas gaļas.

Apmēram puskilogramu rīsu noskalo vairākos ūdeņos un divas stundas atstāj ūdenī uzbriest. Čuguna cepeškatlā ielej pusglāzi eļļas un uzkarsē. Tad karstajā eļļā ieber 600 gramu gabaliņos sagrieztas gaļas. Vislabāk jēra, taču var izmantot arī cūkas vai teļa gaļu. Kad gaļa nedaudz apcepusies, tai pievieno sloksnītēs sagrieztus burkānus un sīpolus. To visu uz straujas uguns cep brūnu. Pievieno garšvielas — sarkanos un melnos piparus, koriandru, piecas sešas bārbeļu ogas, laurulapu, nedaudz „Vegetas” vai trīs kubiņus buljona.
Uzmanīgi pielej pusotru litru ūdens, tad pievieno rīsus –– tā, lai tie nesajauktos ar gaļu un sīpoliem. Rīsu nepieciešams tik daudz, lai virs tiem paliktu mazliet ūdens.
Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 25 minūtes. Ja šķiet, ka plovs sāk piedegt, to nedaudz pacilā ar lielāku karoti. Kad rīsi gatavi, pārlej ar puslitru tomātu mērces, pievieno divas sakapāta ķiploka daiviņas un samaisa.
Pie plova lieliski garšo zaļā tēja.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.