1 kg miltu, 2 glāzes piena, 150 g eļļas vai margarīna, pusglāze krējuma, 100 g cukura, pustējkarote sāls, puspaciņa rauga, 1,5 kg ābolu.
1 kg miltu, 2 glāzes piena, 150 g eļļas vai margarīna, pusglāze krējuma, 100 g cukura, pustējkarote sāls, puspaciņa rauga, 1,5 kg ābolu. Drumstalām — 7 ēdamkarotes cukura, 7 ēdamkarotes kviešu miltu, 7 ēdamkarotes sviesta, 1 paciņa vaniļas cukura vai viena citrona miziņa.
Mīklu gatavo ar ieraugu: traukā ieber pusi miltu, pielej uzsildītu pienu, uzraudzētu raugu un iemaisa šķidru mīklu — ieraugu. Pārsedz ar dvieli, noliek siltā vietā uzrūgt. Uzrūgušai mīklai pievieno izkausētu margarīnu ar sāli, cukuru, krējumu un atlikušos miltus. Mīca tik ilgi, līdz mīkla atlec no trauka malām. Kad tā vēlreiz uzrūgusi, izklāj apmēram 2 cm biezumā uz sagatavotas siltas plāts, vēlreiz uzraudzē, pārliek ar nomizotām, plāni sagrieztām ābolu daiviņām, pārkaisa drumstalas, cep vidējā karstumā.
Drumstalām cukuru samaisa ar miltiem, garšvielām, iekapā aukstu sviestu. Kapā tik ilgi, kamēr izveidojas drumstalas.