Ļoti neparasta garša ir no pīlādžiem gatavotam vīnam. Ne velti šo vīnu apdzied vairākās dziesmās.
Ļoti neparasta garša ir no pīlādžiem gatavotam vīnam. Ne velti šo vīnu apdzied vairākās dziesmās. Brendija krāsas dzēriena liegais aromāts un saldi rūgtenā garša rosina iztēli, liekot domāt labas un patīkamas domas. Lai pagatavotu šo vīnu, jāgaida pirmās salnas, kuras pīlādžogām atņem lielu daļu rūgtuma. Arī rūgst šis vīns ievērojami lēnāk nekā jāņogu. Pīlādžogu sula ievērojami jāatšķaida ar ūdeni, vismaz attiecībā 1:3.
Gards vīns izdodas, ja sajauc ābolu un pīlādžu sulu. Zinātāji teic, ka pīlādžu garša sajūtama tikai pēc piecu gadu glabāšanas.