Vakar Aizkraukles tirgū pavērās dīvains skats — svaigas gaļas un tās izstrādājumu vitrīnas tukšas.
Vakar Aizkraukles tirgū pavērās dīvains skats — svaigas gaļas un tās izstrādājumu vitrīnas tukšas. Pārtikas un veterinārais dienests aizliedzis karstajā laikā te pārdot ātri bojājošos produktus. Tirgotāji nespēj nodrošināt noteiktu temperatūru produktu saglabāšanai. Tikai viena tirgotāja steidz izpārdot pēdējos gaļas gabaliņus, un “Ragāļu” stendā atlikuši daži desas līkumi. Pārdevēja teic, ka varēs turpināt tirdzniecību, ja šajā karstajā laikā varēs nodrošināt noteiktu temperatūru vitrīnā.
Karstais laiks problēmas radījis ne tikai gaļas, bet arī visiem pārējiem tirgotājiem Aizkraukles tirgū. Kaut kāds ventilators tur darbojas, taču pienācīga gaisa kondicionētāja tik ļoti trūkst. Grūti uzglabāt augļus un dārzeņus, tie ātri bojājas. Daudzu tirdzniecības vietu plaukti ir pustukši. Pārdod tikai tās preces, kuras nevar sabojāties. Cieš arī paši tirgotāji. Lai paglābtos no karstuma telpās, abās paviljona pusēs durvis visu dienu ir atvērtas. Taču tas rada caurvēju un veselības problēmas pārdevējiem.
Tirgotāji vairākkārt tirgus saimniekiem prasījuši ierīkot piemērotu ventilācijas sistēmu, lai varētu nodrošināt normālu darbu. Lūgums noraidīts, aizbildinoties ar naudas trūkumu. Pārdevēji gan apgalvo, ka tirgus apsaimniekotāju iekasētā maksa par tirdzniecības vietu ir samērā augsta, taču šādām būtiskām lietām naudas pietrūkst.
Tirgus apsaimniekotāju nevajadzīgās ekonomijas dēļ cieš ne tikai tirgotāji, bet arī pircēji. Te vienmēr varējis iepirkties lētāk un labāk, bet tagad pēc desas līkuma vai gaļas gabaliņa jāiet uz veikalu vai jāiztiek bez gaļas produktiem un jākļūst par veģetārieti.
Varbūt Aizkrauklē vajadzīgs vēl kāds tirgus — īpaši karstām dienām?