Ar stipru kokvilnas diegu var sagriezt karstu biskvītu.
* Ar stipru kokvilnas diegu var sagriezt karstu biskvītu.
* Gatavu torti vienādās daļās vieglāk sagriezt ar makšķerauklu.
* Ja ar augļiem paredzēts pārklāt tortes plāksni, to vispirms pārziež ar jogurtu.
* Cepamo pulveri var aizstāt ar alkohola piedevu — konjaku vai rumu.
* Cepamo plāti var apkaisīt arī ar kakao, tad cepumu apakšpuse nebūs miltaina.
* Riekstu vietā var lietot margarīnā apgrauzdētas auzupārslas.
* Lai smilšu mīkla iegūtu vienmērīgu brūnumu, smalkā cukura vietā lieto pūdercukuru.
* Vafeles būs čaganākas, ja piena vietā pievienos paniņas un naža galu cepamā pulvera.
* Lai piparkūkas nesakalstu, kārbā ieliek sagrieztu burkānu.
* Pankūku mīklu briedina vismaz pusstundu!
* Sakratot eļļu, tā nedrīkst putot, citādi tās kvalitāte ir zema.
* Rīsi un makaroni būs garšīgāki, ja vārāmajam ūdenim pievieno buljona kubiņu, sāli gan vairs neliek!
* Emaljētos katlos ik pēc diviem mēnešiem pavāra etiķūdeni.
* Ja tējkannā ieliek oli, kaļķi nogulsnēsies uz tā, nevis uz kannas malām.
* Ja cepeškrāsni izklāj ar alumīnija foliju, aiztaupās tīrīšana, to viegli izņemt un apmainīt.
* Katlā, kurā vāra pienu, laiku pa laikam izvāra kartupeļu mizas — tās iznīcina baktērijas.
* Lai noteiktu, vai tauki sakarsuši līdz vajadzīgajai temperatūrai, tajos ieliek koka karoti — ja ap to veidojas pūslīši, tauki ir pietiekami karsti.
* Sudraba priekšmetus ietin folijā, tad tie neoksidējas.
* Karotes atgūst spožumu, ja tās dažas dienas patur sodas šķīdumā.
* Ļoti netīras rokas vispirms mazgā aukstā ūdenī, jo karstais ūdens atver ādas poras, un netīrumi ieēdas.
(“Dziednieks”)