Ķīpsalā līdz 12. septembrim notiek Baltijas lielākā pārtikas izstāde “Riga Food 2020”. Tajā savus produktus un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 400 uzņēmumu no 30 valstīm. Kā parasti, tajā piedalās arī uzņēmumi no Aizkraukles reģiona.
Acīmredzot Covid-19 ieviesis savas korekcijas, jo šogad uz izstādi devušies mazāk uzņēmēju nekā parasti. Izstādes katalogs vēstī, ka dalībnieku skaitā no Aizkraukles reģiona ir “Bursh alus darītava”, zemnieku saimniecība “Janavas”, “Odzienas muižas alus” un “Skrīveru mājas saldējums”. Kad vakar sazinājāmies ar “Janavu” saimnieci Antu Kučeri, viņa pastāstīja, ka izstādē ar savu produkciju piedalīsies visas četras dienas. Apmeklētāju pirmajā dienā bijis daudz, izstāde šogad notiekot vienā halle, esot ļoti daudz ārzemnieku. Šogad pirmo reizi izstādē esot japāņu stends (vairāk par Antas izstādes iespaidiem — nākamajā numurā).
Kā vēsta organizatoru informācija, izstādē “Riga Food 2020” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs uzņēmumi no Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Moldovas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Krievijas, Ķīnas, Turcijas, Vācijas un citām valstīm. Izstādē ir vairāku valstu na-
cionālie kopstendi. Latvijas novadu tradicionālos ēdienus kopstendos izstādē prezentē mājražotāji, zemnieku saimniecības, mazie un vidējie uzņēmumi no Latgales, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Rīgas reģiona.
Droši vien daudzus interesentus piesaista inovāciju ekspozīcija, kurā var apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē. ◆