Laikrakstā “Staburags” 17. aprīlī bija publicēts K. Ēveļa raksts “Uztraukums pēc Lieldienu olu ēšanas”, kurā izteiktas bažas, ka Aizkrauklē izplatījusies salmoneloze — viena no zarnu infekcijas saslimšanām.
Laikrakstā “Staburags” 17. aprīlī bija publicēts K. Ēveļa raksts “Uztraukums pēc Lieldienu olu ēšanas”, kurā izteiktas bažas, ka Aizkrauklē izplatījusies salmoneloze — viena no zarnu infekcijas saslimšanām. Slimības pazīmes ir sāpes vēderā, caureja, paaugstināta ķermeņa temperatūra, slikta dūša un vemšana.
Datu par masveida saslimšanu pašreiz nav. Bērniem, kuriem ņemtas analīzes, salmoneloze vai citas zarnu infekcijas diagnoze nav apstiprinājusies. Caureju var izraisīt arī diētas kļūdas, pārēšanās un citi faktori. Bakterioloģiski apstiprinājies tikai viens salmonelozes gadījums — saslimušais 10 mēnešu vecais bērns. Vairāk salmonelozes gadījumu nav reģistrēts.
Tomēr, sākoties siltam laikam, iespējama saslimšana ar zarnu infekcijas slimībām, arī salmonelozi. Tādēļ jāpievērš uzmanība pareizai produktu glabāšanai. Ātri bojājošos produktus jāglabā ledusskapī, nedrīkst pieļaut termiski neapstrādātu riska produktu (olas, piens, gaļa un to izstrādājumi, kuri pirms lietošanas uzturā jāpakļauj termiskajai apstrādei) tiešu vai netiešu saskari ar lietošanai gataviem pārtikas produktiem. Jāievēro produktu realizācijas laiks. Pirms ēšanas, pēc tualetes apmeklēšanas, kā arī pēc saskares ar fēču piesārņotiem priekšmetiem (piemēram, pēc autiņbiksīšu maiņas) rūpīgi jānomazgā rokas. Ja sākas caureja, jāvēršas pie ģimenes ārsta, īpaši, ja saslimušais ir pārtikas nozares darbinieks vai bērns, kurš apmeklē pirmsskolas bērnu iestādi, skolu.