Zivju frikadeļu zupa.
Zivju frikadeļu zupa
3 l ūdens, 800 g kartupeļu, 50 g sviesta, 2 ēdamkarotes skāba krējuma,
sīpoli, zaļumi, ēdamkarote miltu.
Frikadelēm: 800 g zivju, 100 g žāvēta trekna speķa, 100 g baltmaizes,
ola, sīpols, ēdamkarote miltu.
Notīrītām zivīm izņem asakas, vairākas reizes izmaļ gaļasmašīnā kopā ar sīpoliem, speķi un izmērcētu, nospiestu baltmaizi. Pieliek olu, sāli, miltus, labi samīca, izveido apaļas frikadeles. Asakas vāra ūdenī ar garšvielām, izkāš. Šķidrumā vāra sagrieztus kartupeļus, pieliek frikadeles un sagrieztus sīpolus. Gatavai zupai pievieno miltu tumi, skābu krējumu, sviestu un sakapātus zaļumus.