Bezalkoholiskie kokteiļi. Air Jeruk — karsta apelsīnu sula no Indonēzijas.
Bezalkoholiskie kokteiļi
Air Jeruk — karsta apelsīnu sula no Indonēzijas
2—3 lieli apelsīni
3 tējkarotes cukura
viena ceturtdaļa standziņas kanēļa (apmēram 2—3 cm gara)
trīs krustnagliņas
No apelsīniem izspiež sulu. Ar cukuru, kanēli un krustnagliņām sajauktu, to lej karstumizturīgā stikla vai māla krūzē, uzvāra un atstāj 10 minūšu ievilkties. Sulu pārlej karstumizturīgā glāzē, pārkaisa ar sarīvētu muskatriekstu. Pasniedz karstu.
Ayran — jogurta dzēriens no Turcijas
250 ml jogurta
150 ml ledusauksta ūdens
šķipsniņa sāls
2—3 ledus kubiņi
Labi atdzesētu jogurtu ielej traukā, sakuļ ar putojamo slotiņu un pēc tam sajauc ar ledusaukstu ūdeni. Pēc garšas pievieno nedaudz sāls. Ledus kubiņus ieliek glāzē, uzlej sajaukumu un kārtīgi samaisa. Izrotā ar svaigu piparmētras zariņu. Kokteilis jāizlieto stundas laikā, kamēr tas auksts.
Zivju frikadeles ar majonēzi
Sālsūdenī novāra zivs fileju bez asakām, sīki sakapā un sajauc ar cieti novārītas olas dzeltenumu, piciņu sviesta, majonēzi un pipariem. No gatavās masas veido valrieksta lieluma frikadeles un pārlej ar maisījumu, kas gatavots no majonēzes un kubiņos sagrieztiem gurķiem.
Krēms ar svaigām zemenēm
200 g putukrējuma
200—300 g svaigu zemeņu ar cukuru
1—2 tējkarotes želatīna
Putukrējumu saputo bez cukura, pievieno saldās zemenes, izkausētu želatīnu, izmaisa. Pasniedz saldēdiena trauciņos vai uz apakštasītēm. Zemenes ar putukrējumu izmanto arī kā pildījumu tortei.