Majonēzes un eļļas vietā. Piedāvāju dažas salātu mērces, kuras var lietot tik ierastās majonēzes, eļļas un krējuma vietā.
Majonēzes un eļļas vietā
Piedāvāju dažas salātu mērces, kuras var lietot tik ierastās majonēzes, eļļas un krējuma vietā.
Apelsīnu mērce
3 ēdamkarotes jogurta, apelsīns, šķipsniņa sāls un cukura. Jogurtu sajauc ar pusapelsīna sulu, cukuru un sāli. Atlikušo apelsīna mīkstumu sīki sagriež un pievieno mērcei.
Romāņu mērce
Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas, ēdamkaroti ābolu etiķa, piparus, ēdamkaroti medus, pustējkaroti sinepju pulvera, 50 gramu siera.
Sinepju mērce
2 āboli — nomizoti, sagriezti un apslacīti ar citronu sulu, lai nepaliek tumši, 2 cieti vārītas olas — dzeltenumus saberž, baltumus sakapā, glāze krējuma, 4 tējkarotes galda sinepju, sāls, pipari, pēc garšas. Visas sastāvdaļas sajauc.
Līga Smalkā, aizkraukliete