“Nedēļu pirms algas”. Grigānes kundze atzīst, ka šos ēdienus varētu saukt “Nedēļu pirms algas”. Tie ir ātri pagatavojami un maksā diezgan maz.
“Nedēļu pirms algas”
Grigānes kundze atzīst, ka šos ēdienus varētu saukt “Nedēļu pirms algas”. Tie ir ātri pagatavojami un maksā diezgan maz.
Sarīvē kartupeļus, caur marli nospiež sulu. No kartupeļu masas veido klimpas un vāra verdošā sālsūdenī. Gatavās klimpas liek traukā un pasniedz galdā ar mērci. Mērci gatavo no apcepta žāvēta speķa un sīki sagrieztiem sīpoliem, pievieno krējumu un garšvielas (bez sāls). Mērci var gatavot, kādu kurš vēlas.
Sagatavo tādu pašu kartupeļu masu kā iepriekš, tikai veido mazas lodveida klimpiņas, kuras liek verdošā sālsūdenī. Ugunsdrošajā stikla traukā vai vokpannā kārtām liek gatavās klimpas, biezpienu un sviestu, garšvielas pēc izvēles. Karsē, kamēr sviests izkusis.
Elga Grigāne Koknesē