Pildīta karbonāde. 4 biezas šķēles cūkgaļas karbonādes.
Pildīta karbonāde
4 biezas šķēles cūkgaļas karbonādes
4 biezas siera šķēles
sīpols
4 tējkarotes sinepju
pustējkarote salvijas
sāls, pipari, eļļa cepšanai
Katrā karbonādē iegriež dziļu “kabatu” un izsmērē to ar sinepēm. Iegriezumā liek sagrieztu sīpolu, salviju un siera šķēli. Karbonādes mērenā karstumā apcep vai grilē no abām pusēm 5 — 7 minūtes. Uzkaisa sāli un melnos piparus. Pasniedz ar makaroniem vai dārzeņu salātiem.
Banānu kūkas
4 olas
100 g sviesta vai margarīna
glāze ūdens
glāze miltu
sāls
Ūdeni kopā ar sviestu un sāli uzvāra. Verdošā šķidrumā ieber miltus un maisot karsē, līdz mīkla kļūst viendabīga un saveļas kamolā. Nedaudz atdzesē un pa vienai pievieno olas. Mīklu nevajag putot, tikai maisīt!
Ar karoti uz plāts liek mīklas piciņas un mērenā siltumā cep gaiši brūnas. 15 minūšu nedrīkst atvērt krāsns durtiņas, jo kūkas sakritīsies.
Atdzisušām nogriež “vāciņu” un pilda ar krēmu:
3 banāni
200 g salda krējuma
tējkarote ar kaudzīti želatīna
Želatīnu nelielā ūdens daudzumā uzbriedina (apmēram pusstundu). Banānus sarīvē vai samaļ, pievieno izkausētu želatīnu un saputotu krējumu. Kad krēms nedaudz sarecējis, to pilda kūkās.
Iveta Uberga no Seces