Siera un augļu salāti. “Siera kluba” pavāriem rīkotajos kursos “Viss par sieru” restorāna “Raibais balodis” šefpavārs Uldis Krebs ēdienu gatavošanā izmantoja daudznozaru kompānijas “Daugava” sierus ar samazinātu tauku saturu un liesos sierus.
Siera un augļu salāti
“Siera kluba” pavāriem rīkotajos kursos “Viss par sieru” restorāna “Raibais balodis” šefpavārs Uldis Krebs ēdienu gatavošanā izmantoja daudznozaru kompānijas “Daugava” sierus ar samazinātu tauku saturu un liesos sierus.
Viņa recepte ir šāda:
150 g “Daugavas” Krievijas siera,
50 g “Daugavas” Iecavas siera,
75 g zilo vīnogu,
skābs ābols,
kārba konservētu ananasu.
Mērcei: ēdamkarote rozīņu,
2 ēdamkarotes konjaka,
pusbanāns,
2 ēdamkarotes citrona sulas,
pusglāze jogurta ar ogām,
pusglāze saldā krējuma.
Sieru sagriež sīkos stienīšos, vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus, ābolu sagriež kubiņos, uz sieta notecina ananasu gabaliņus. Visus produktus kārto salātu traukā un pārlej mērci.
Mērci gatavo: nomazgā rozīnes, nosusina un pārlej konjaku, ļauj ievilkties, banānu saspaida ar dakšiņu, pielej citrona sulu un labi samaisa, tad iejauc rozīnes. Pielej jogurtu un visu sakuļ viendabīgā masā. Beigās iecilā saputotu saldo krējumu.