Taukos vārītas pikas. glāze piena, ēdamkarote sviesta, ēdamkarote cukura, glāze miltu, 3 olas, 2 tējkarotes kartupeļu cietes.
Taukos vārītas pikas
glāze piena
ēdamkarote sviesta
ēdamkarote cukura
glāze miltu
3 olas
2 tējkarotes kartupeļu cietes
3 grami vaniļas cukura
šķipsniņa sāls
pūdercukurs
eļļa vai tauki cepšanai
Pienu uzvāra, pievienojot sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Karstā šķidrumā iekuļ miltus un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz mīkla atlec no katliņa malām.
Noliek vēsā vietā, lai atdziest, tad pievieno olas un kartupeļu cieti.
Uzkarsētā eļļā vai taukos ar tējkaroti liek apaļas mīklas piciņas. Vāra uz lēnas uguns, līdz pikas kļūst brūnas. Pārkaisa pūdercukuru.
Rudīte Nāzare no Daudzeses