Cepta karpa majonēzē. Svaigu karpu iztīra, ierīvē ar sāli, ķiplokiem un speciālām zivīm paredzētām garšvielām.
Cepta karpa majonēzē
Svaigu karpu iztīra, ierīvē ar sāli, ķiplokiem un speciālām zivīm paredzētām garšvielām. Ķiplokus smalki sagriež un aizbāž karpai aiz ādiņas.
Šādi sagatavotu zivi liek cepešpannā, pārlej ar majonēzi un uz vidēji lielas uguns cep. Vienu zivs pusi apcep nepilnu stundu, līdz tā kļūst brūngana. Tad karpu apgriež un tāpat apcep otru pusi.
Gatava zivs ir zeltaini brūna un ļoti aromātiska. Pasniedz ar dārzeņiem, piedevām pēc pašu izvēles.
Raganu cepetis
Kādēļ šo ēdienu sauc par raganu cepeti, nezinu, bet tas ir ļoti garšīgs.
Cūkgaļu labi izklapē kā karbonādi, ierīvē ar sāli, pipariem vai citām garšvielām pēc izvēles. Cepešpannā klāj ripiņās sagrieztu sīpolu kārtu, virsū liek izklapēto gaļu, pārlej ar majonēzi un tam visam pārkaisa rīvētu sieru. Apmēram četrdesmit minūšu cep cepeškrāsnī.
Garnē ar dārzeņiem, salātiem pēc izvēles.