Marinēti gurķi.
Marinēti gurķi
Trīslitru burkā saliek garšvielas: 2 laurulapas, 10 melno piparu, 2 graudiņus smaržīgo piparu, 4—5 daiviņas ķiploka, nelielu mārrutka sakni, sagrieztus diļļu kātiņus vai sausās dilles, bazilika un estragona lapiņas. Virsū garšvielām saliek gurķus.
Marinādei: vienam litram ūdens pievieno 2 ēdamkarotes cukura un tikpat sāls. Uzvāra. Uzlej gurķiem, patur 10—15 minūšu, tad marinādi nolej un atkal uzvāra. Šādi rīkojas trīs reizes. Pirms trešās uzliešanas gurķiem pievieno 8—9 ēdamkarotes deviņprocentīgā etiķa. Kad marināde uzlieta trešo reizi, burkas tūlīt aizvāko.
Sandra, aizkraukliete