Sēņu salāti ziemai. Kilograms sēņu, burkānu, tomātu un sīpolu, pa divām ēdamkarotēm cukura un sāls, viena ēdamkarote etiķa un puslitrs eļļas.
Sēņu salāti ziemai
Kilograms sēņu, burkānu, tomātu un sīpolu, pa divām ēdamkarotēm cukura un sāls, viena ēdamkarote etiķa un puslitrs eļļas.
Burkānus skaidiņās sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un vāra uz lēnas uguns. Kad tie nedaudz pavārīti, pievieno sīki sagrieztus sīpolus un turpina vārīt. Sēnes izvāra iepriekš, tad sagriež mazos gabaliņos un liek katliņā pie burkāniem un sīpoliem. Tam visam pievieno tomātus, cukuru, sāli, eļļu un etiķi. Uzvāra.
Salātus pilda puslitra burciņās. Karsēt nav nepieciešams. Ja vēlas, var pievienot arī papriku.
Rudens burciņā
Astoņām puslitra burciņām vajadzīgi divi kilogrami gurķu, kilograms tomātu, puskilograms sīpolu, 700 gramu burkānu, 250 gramu eļļas, divas ēdamkarotes sāls un ēdamkarote etiķa esences.
Burkānus sagriež palielos gabalos un vāra sālsūdenī, kamēr pusgatavi. Arī gurķus un tomātus sagriež, sīpolus sasmalcina un visu kopā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Sapilda burkās un aizvāko. Satin segās un tur siltumā 24 stundas.
Kristīne Visocka, Skrīveru vidusskolas 6. klases skolniece