Asorti. Puslitra burciņā ielej tējkaroti etiķa esences, 26 tējkarotes ūdens un kārtām liek gurķu šķēlītes (var arī mazus gurķīšus), saldos piparus, tomātus, līdz burciņa pilna.
Asorti
Puslitra burciņā ielej tējkaroti etiķa esences, 26 tējkarotes ūdens un kārtām liek gurķu šķēlītes (var arī mazus gurķīšus), saldos piparus, tomātus, līdz burciņa pilna.
Marinādei: 1 litrs ūdens, 3 tējkarotes cukura, 3 tējkarotes sāls. Pasterizē piecas minūtes.
Tomāti ar ķiplokiem
Vidēji lieliem sarkanajiem tomātiem izņem serdi, tomātu piepilda ar ķiploku strēmelītēm. Liek burkās, pievienojot zaļumus, melnos piparus, laurulapas.
Marinādei: 1 litrs ūdens, 5 ēdamkarotes cukura, ēdamkarote sāls, tējkarote etiķa esences. Karsē: puslitra burku — 15 minūšu, litra burku — ap 20 minūšu.
Kabaču salāti
Kabacis, sīpoli, eļļa, etiķis, majonēze, cukurs. Sīpolu sagriež ripiņās un apber ar cukuru. Kabaci sagriež plānās šķēlēs un apcep nelielā eļļas daudzumā.
Lēzenā šķīvī kārtām liek kabačus un sīpolus. Virs katras kārtas uzsmidzina etiķi, uzliek majonēzi. Patur 5—6 stundas.
Ēdīsim sēnes!
Gulašs
200 g liellopa gaļas, 200 g cūku tauku, sīpols, 500 g sēņu, 3 ēdamkarotes tomātu mērces, 200 g burkānu, 3/4 l gaļas buljona, 1/8 l baltvīna, 1/8 l krējuma, ēdamkarote kartupeļu cietes, malti melnie pipari, sāls, zaļi pētersīļi. Gaļu sagriež gabaliņos, pievieno sīki sagrieztu sīpolu, sasmalcinātas sēnes, tomātu mērci un sīki sagrieztus burkānus. Pakāpeniski aplej ar karstu buljonu, baltvīnu un krējumu, tvaicē slēgtā traukā, kamēr gatavs. Lai gulašs būtu biezāks, var pievienot kartupeļu cieti, kas pirms tam sajaukta ar aukstu ūdeni. Beigās pieliek sasmalcinātus pētersīļus.
Gaileņu kotletes
Kilogramu notīrītu gaileņu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, pievieno pusglāzi vārītu rīsu, 2 olas, sasmalcinātus un eļļā apceptus sīpolus, sāli, piparus, 1—2 ēdamkarotes krējuma.
Izveido apaļas kotlešu bumbiņas un apvārta tās rīvmaizē. Cep karstos taukos 15 minūšu. Pasniedz ar tomātu mērci.