Otrdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva
weather-icon
+-6° C, vējš 0.45 m/s, Z-ZA vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Mana recepte

Deserts ar auzu pārslām.

Deserts ar auzu pārslām
500 g ābolu,
1/8 l ūdens,
6 ēdamkarotes cukura,
ēdamkarote citronu sulas,
divas ēdamkarotes sviesta,
8 ēdamkarotes auzu pārslu,
3 tējkarotes vaniļas cukura,
naža gals kanēļa,
1/4 l krējuma,
4 tējkarotes jāņogu želejas.
Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi, pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns sautē, līdz tie mīksti. Pēc tam ābolus izberž caur sietiņu, samaisa ar četrām ēdamkarotēm cukura un citronu sulu. Traukam uzliek vāku un atdzesē.
Pannā izkausē sviestu. Nepārtraukti maisot, ieber atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, auzu pārslas un karamelizē. Iejauc kanēli, maisījumu izliek uz lēzena šķīvja un atdzesē. Krējumu saputo.
Bļodā vai četros deserta trauciņos kārtām pilda ābolu biezeni, saputoto krējumu un karamelizētās auzu pārslas tā, lai tās būtu virspusē. Izrotā ar putukrējuma piciņām un jāņogu želeju.
“Sievietes Pasaule”

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.